KURULUŞUMUZUN KALİTE POLİTİKASI


  • İşletmemizde Gıda Güvenliği ile ilgili tehlikelerin, hammadde ve yardımcı malzeme kabulünden müşterilerimize ulaşana kadar olan tüm aşamalarda tanımlanmasını, değerlendirilmesini ve kontrolünü sağlamak.

  • İnsan sağlığını tehlikeye sokmayacak, müşteri talep ve beklentilerine uygun ürünlerin üretilmesini, müşteriye sunulmasını ve müşteri memnuniyetinin sürekliliğini sağlamak.

  • Gıda güvenliği, gıda sektörü ile ilgili yasal mevzuat ve düzenlemelere uygun üretim yapmak.

  • TS EN ISO 9001 Ve FSSC 22000 Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri’nin şartlarını yerine getirerek, sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini ve etkinliğini artırmak.

  • İyi üretim uygulamaları, iyi hijyen uygulamaları ve Kalite ve Gıda Yönetim Sistemleri kapsamında işletmemizde uygun altyapı, hijyen ve sanitasyon uygulamalarını sağlamak.

  • İşletmemizde çalışan her kademede personelin, hijyen ve sanitasyon kurallarına uymasını ve beceri düzeylerinin artırılması yönünde gerekli eğitimlerinin temin edilmesini sağlamak.

  • Teknolojik gelişmeleri takip ederek işletme verimliliğini sürekli arttırmak.

  • Gıda Güvenliği ile ilgili konularda; gıda zincirinde yer alan müşteri, tedarikçi ve ilgili birimler ile etkin iletişim kurmak ve sürdürülmesini sağlamak.

Siyah çay, Camellia Sinensis (Linneaus) O.Kuntze türünün farklı varyetelerinin yaş çay yaprağı (iki buçuk yaprak), tomurcuk ve bunlarla bitişik taze sap kısımlarının uygun yöntemlerle işlenmesiyle elde edilen üründür. Siyah çay kendisine has görünüş, renk ve kokuda olmalı, yabancı koku ihtiva etmemeli, İçersinde gözle görülebilen yabancı madde bulunmamalıdır. Yabancı maddeler, siyah çay dışındaki tüm maddeleri kapsar. Siyah çay, taze ve körpe çay yapraklarının soldurma, kıvırma, fermantasyon, kurutma, tasnif ve ambalajlama işlemleri sonucunda elde edilir.

Ülkemizde çay üretimi ve tüketimi bakımından dünyanın önde gelen ülkelerindendir.Çay üretimi, eşsiz güzelliklerine sahip doğu Karadeniz bölgemizin temel geçim kaynaklarından biridir. 1971 yılına kadar devlet tekelinde olan çay üretimine, 1984 yılından itibaren özel teşebbüs kademeli olarak girmiştir.

Akfa Çay Tesislerinde en son çay işleme teknolojisi kullanılarak el değmeden, %100 doğal katkısız çay üretimi yapılmaktadır. Akfa Çay Türkiye'nin ilk TSE ve ISO - 9001 belgelerine sahip özel üreticisidir. Ayrıca, çay saatlerinin lezzeti zengin çay çeşitlerini (Filiz, Rize Harman, Tiryaki, Demlik ve Bardak poşetlerle) üretir.

Akfa Çay, engin tecrübesi ve yetişmiş personeliyle sağladığı kaliteli üretimini, müşteri memlununiyetine verdiği önemle tatlandırarak, yeni lezzetlerle ve yeni pazarlara doğru filizlenmektedir...